Wat doet een orthomoleculair voedingstherapeut? 

 

Om te beginnen, Ortho betekent ‘goed, juist’ en moleculaire heeft te maken met de moleculen in onze cellen.

Als orthomoleculair voedingscoach begrijp ik wat voeding met ons lichaam doet. Welke voedingsstoffen invloed hebben op ons systeem (verteringsstelsel, hormonen en bloedsuikerspiegel). Op basis van de juiste voeding en suppletie kunnen we jouw gezondheid verbeteren en de zelfhelende functie van het lichaam weer activeren.

Veel mensen beseffen niet dat de meeste mentale en fysieke problemen gekoppeld zijn aan ons dieet. Door deze gezondheidsproblemen aan te pakken ga je merken dat jouw lichaam langzaam meer energie krijgt, je beter in je vel komt te zitten en een gezond gewicht bereikt.

Helaas eten we over het algemeen te weinig gezond voedsel als groenten, fruit, kruiden / specerijen en eetbare wilde planten. Daartegenover vragen we tegenwoordig juist heel veel van ons lichaam én is onze voeding de laatste 50 jaar drastisch veranderd. Door ons drukke schema en stress kiezen de meeste mensen steeds vaker voor kant-en-klaar producten, helaas zijn deze producten enkel goed gevuld met dubieuze & goedkope ingrediënten als; suiker, zout, transvetten, synthetische toevoegingen.


Het is belangrijk dat je voorraad van alle voedingsstoffen op 
orde is, je lichaam kan lang compenseren voor de opgelopen voedingstekorten. Echter, op een gegeven moment ontvang je de ‘rekening’ in de vorm van allerlei klachten of ongemakken of ziekten.

Je zult zelf het heft in eigen handen moeten nemen en de verantwoording voor je eigen gezondheid gaan nemen. 


Wanneer je rekening houdt met de verschillende pillars van de orthomoleculaire voedingsleer, zorg je optimaal voor je moleculen, en dus optimaal voor je lichaam.

Belangrijk om te weten is dat de orthomoleculair voedingsleer is geen hype / dieet is. Je krijgt uitleg en de handvatten over gezonde voeding om zo een gezond, bij jou passende lifestyle te creëren.